Berlingske Karré

ByggepladsledelseBygherrerådgivningFagtilsynKalkulationerProjekteringStatiske beregningerTotalrådgivning

Information

Bygherre:

Ejendomsselskabet Norden A/S

År:

2006

Adresse:

Antonigade/Pilestræde, København

Bruttoareal:

25.000 kvm

Kontaktperson:

Simon Lundbek Hansen

Arkitekt:

Design Group (kontor) og Over Byen Arkitekter (boliger)

Anvendelse:

Kontor, bolig, detail

Kategori:

Renovering, omdannelse, fredet ejendom

Anlægssum :

DKK 300 mio.

Beskrivelse

Berlingskes ejer, Det Berlingske Officin, solgte i 2006 deres ejendom i Pilestræde/Antonigade i København til Ejendomsselskabet Norden. I forbindelse med salget gennemgik ejendommen en omfattende renovering og ombygning, så den fortsat kunne huse Berlingske, og så der kunne etableres butikker i stueplan og boliger øverst samt parkeringskælder. ProCon Danmark var totalrådgiver på renoveringen og ombygningen.

Ejendommen blev renoveret ude og inde med mange nye konstruktioner. Ud over ny indretning, blev der blandt andet etableret nye installationer overalt, ny etageadskillelse, tagterrasse, facaderensning og tagrensning. Ejendommen er fredet, og renoveringen var derfor underlagt myndighedernes skrappe krav og skulle ske nænsomt.

Berlingske blev genhuset i det halvandet år, arbejdet stod på, og kunne i 2006 flytte ind i nye, flotte lokaler. Siden ombygningen er hele ejendommen solgt til Jeudan.

Lastbilkran på taget

I forbindelse med ombygningen skulle der hejses store stålkonstruktioner op til 5. sal. Der var ikke meget plads at gøre godt med, og eftersom hele gården var gravet op, skulle der tænkes anderledes. Resultatet blev, at ProCon Danmark forestod, at der blev hejst en lastbilskran op på taget af den 6 etager høje bygning. Det skete en aften efter kl. 22, hvor der var mest muligt ro i gaderne omkring ejendommen.

Stor tagterrasse

I forbindelse med ombygningen blev der etableret en stor tagterrasse på 5. sal med udgang fra Berlingskes kantine samt fra et konferencelokale, der også blev etableret i forbindelse med ombygningen. Fra tagterrassen er der en fantastisk udsigt over de københavnske tage.

Bygningshistorie

Den fireetagers hjørnebygning på Gammel Mønt 1, blev opført for Kvindelig Læseforening af arkitekterne Ulrik Plesner og Aage Langeland-Mathiesen i 1910.

I 1957 fik A/S Det Berlingkse Officin opført bygningen å¨Gammel Mønt 11 af arkitekterne Bent Helweg-Møller og Børge Rammeskov.

Bygningerne i Antonigade er opført i 1700-tallet som bindingsværkshuse.

I 1764 blev bygningen i Pilestræde 26 opført til bagermester Peter Harloff Wieck.

I årene 1929-1930 fik Berlingske Tidene påført sit trykkeri i Pilestræde 32-34. Den femetagers bygning blev opført i jernbeton.