Københavns kommunehospital

ByggepladsledelseBygherrerådgivningFagtilsynKalkulationerProjekteringStatiske beregningerTotalrådgivningUdbud

Information

Bygherre:

Ejendomsselskabet Norden A/S

År:

2003-05

Adresse:

Øster Farimagsgade 5-7, København K

Bruttoareal:

55.000 kvm.

Kontaktperson:

Simon Lundbek Hansen

Arkitekt:

Over Byen Arkitekter

Anvendelse :

Undervisning, kontor

Kategori :

Renovering, nybyggeri, kantine, køkken

Enheder :

1

Anlægssum:

230 mio.

Beskrivelse

Omdannelse af Københavns Kommunehospital til uddannelse

Den fredede ejendom i Øster Farimagsgade, der tidligere husede Københavns Kommunehospital, blev i 2003-05 omdannet til en moderne undervisningsramme for Københavns Universitet. I dag er de tidligere 12-mands stuer indrettet til undervisningslokaler, ligesom der er etableret kontorer til administrative formål, samt kantineforhold og barområde.

I forbindelse med renoveringen blev der også opført en ny bygning, der i dag fungerer som auditorium med plads til 450 studerende.

ProCon Danmark leverede totalrådgivning på renoveringen og nyopførelsen og flyttede, som det oftest gør sig gældende, ind på byggepladsen for at kunne følge byggeriet på tætteste hold.

Da der var tale om en fredet ejendom, foregik renoveringen så vidt muligt med genanvendelse af de eksisterende materialer fra ejendommen og i tæt dialog med Kulturstyrelsen. Dertil blev der føjet flugtvejstrapper til ejendommen og andre tiltag, der sikrede, at ejendommen kunne leve op til kravene til en moderne ejendom.

Bygningshistorie

Kommunehospitalet blev etableret i årene 1859-63 på arealet mellem Sortedamssøen og Københavns Volde. Her havde de militære myndigheder givet dispensation til det enorme byggeri på militærets gamle grænseområde. Arkitekt Christian Hansen anvendte de for den tid nyeste principper inden for opvarmning, ventilation og hygiejne. Kommunehospitalet behandlede patienter frem til lukningen i 1999.