Telegade 2

ByggepladsledelseBygherrerådgivningFagtilsynKalkulationerProjekteringStatiske beregningerTotalrådgivningUdbud

Information

Bygherre:

Ejendomsselskabet Norden

År:

2011-12

Adresse:

Telegade 2, Taastrup

Bruttoareal:

23.000 kvm. Kontor og 5.500 kælder

Kontaktperson:

Simon Lundbek Hansen

Arkitekt:

Over Byen Arkitekter

Andendelse:

Kontor, kantine

Kategori:

Renovering, miljøsanering

Enheder:

1

Anlægssum:

DKK 130 mio.

Beskrivelse

DSB flyttede i 2012 sit hovedkontor med 1.200 administrative medarbejdere fra Sølvgade i København til Telegade i Taastrup. Ejendommen i Taastrup havde inden da huset TDC og skulle igennem en omfattende indvendig renovering, før den nye lejer kunne flytte ind.

Renoveringsarbejdet omfattede blandt andet nye lofter, skillevætte, gulve og ventilationssystem. Med en stor stålkonstruktion blev der endvidere etableret et flot, nyt indgangsparti og foyér. Endelig blev der foretaget miljøsanering.

ProCon Danmark blev hyret som totalrådgiver og flyttede seks mand ind på byggepladsen i den periode, arbejdet stod på. Der blev trukket på alle ProCon Danmarks kompetencer i rådgivningsforløbet, der omfattede bygherrerådgivning, kalkulationer, projektering og udbud, statiske beregninger, fagtilsyn, afleveringsforretning og mangelgennemgang. Arbejdet blev fulgt tæt med ugentlige projektmøder og det daglige tilsyn fra ProCon Danmarks medarbejdere på pladsen.

Bygningshistorie

Ejendommen på Telegade blev bygget i 1985 og husede oprindeligt Telestyrelsen og senere henholdsvis Telecom og TDC. Gadens navn kommer selvsagt af den oprindelige lejer.