Sølvgade kaserne

ByggepladsledelseBygherrerådgivningFagtilsynKalkulationerProjekteringStatiske beregningerTotalrådgivningUdbud

Information

Bygherre:

Ejendomsselskabet Norden A/S

År:

2014-16

Adresse:

Sølvgade 40, København K

Bruttoareal:

25.000 kvm

Kontaktperson:

Claus Lerche Iversen

Arkitekt:

Over Byen Arkitekter

Anvendelse:

Bolig

Kategori:

Omdannelse, erhverv til bolig, fredet ejendom, facaderenovering

Enheder:

463 boliger, fælleslokaler og pulterrum til samtlige boliger

Anlægssum:

DKK 220 mio.

Beskrivelse

Omdannelse af historisk ejendom i Sølvgade til ungdomsboliger

Ejendomsselskabet Norden overtog i 2013 denne fredede ejendom i Sølvgade efter, at den i 86 år havde fungeret som DSB’s hovedsæde. ProCon Danmark blev hyret i forbindelse med købet af ejendommen og foretog beregningerne for det, der senere skulle optimere investeringen og anvendelsen af den smukke ejendom.

Ejendommen gennemgik i årene 2014-16 en totalrenovering og blev omdannet fra kontor til 463 moderne ungdomsboliger. Her forestod ProCon Danmark bygherrerådgivning, kalkulationer, projektering, udbud og statiske beregninger. De involverede medarbejdere hos ProCon flyttede fysisk til Sølvgade, hvorfra der kunne foretages en nøje byggepladsledelse og fagtilsyn.

Bygningshistorie

Ejendommen blev opført i 1763-1771 som Sølvgade Kaserne. Arkitekten var Nicolas-Henri Jardin, og formålet var at huse 3.000 unge, mandlige soldater fra livregimentet. Fra 1775 til 1785 blev bygningen anvendt som hospital, hvorfor soldaterne måtte huses andre steder i København. I 1918 blev bygningen fredet, og fra 1926 til 2012 fungerede bygningen som hovedsæde for DSB.